don't bring flowers after i'm dead

alla bilder i bloggen är fotade av mig, om ingenting annat anges.



solen skiner idag. jag ska precis ta tåget in till storstaden där jag ska möta upp min vackra vän elin. hon ska lämna mig i fem veckor. jag har funderat på hur jag ska klara mig utan henne, men har inte kommit fram till något svar.

kos, part 3 poseidon



varsågod och läs ni som orkar.

jag jobbar som vårdbiträde på ett äldreboende, och har gjort det sen juni det här året. innan det jobbade jag på ica under somrarna, och kunde fortsatt där om jag ville även iår men valde att byta eftersom jag inte kände att det inte var särskild givande och utvecklande för mig att plocka upp varor och sitta i en kassa varje dag. jag menar inte att det är något fel med att jobba där, men det är inget för mig. jag vill hellre jobba med människor, hjälpa dom som behöver hjälp under olika förutsättningar och känna att jag går till ett jobb där uppskattning visas hela tiden, där människor är otroligt tacksamma och, för det mesta, väldigt goa.

det jag gör är att jag tar hand om gamla människor som av olika skäl behöver lite extra omvårdnad och hjälp med vissa saker, en del behöver även hjälp med allt då de är sängliggandes osv. det ingår då att torka lite bajs här och där, byta en blöja hit och dit, men det är en väldigt liten del av mitt arbete. självklart är det inte den roligaste delen, men det är faktiskt inte så farligt som det låter. DETTA har en del, ganska många, och enligt mig omogna, människor fastnat för. jobbar man på ett äldreboende torkar man bajs på gamlingar, that's it. hur fan kan man välja att jobba med att torka bajs på gamla gubbar och tanter? hur fan kan du göra det? det skulle jag aaaaaaldrig göra, fyfan vad äckligt, får jag höra så fort jag nämner att jag jobbar som vårdbiträde. detta gör mig jävligt irriterad. och visst, som jag sa, det är inte min favoritsyssla, men det är inte det jag jobbar med heller. vad hände med delen att ta hand om människor som behöver hjälp? vad hände med delen att ta hand om en människa som lika gärna kan vara din farfar eller farmor? vad hände med delen att sitta och prata med gulliga tanter och roliga gubbar? delen att sitta och spela fia med knuff? delen att gå på promenader ute i solen? vad hände med delen att förgylla någon annans dag genom att bara sätta sig ner och prata i tio minuter? delen att få en människa som ofta är grinig och sur att skratta? att kunna göra en människa lycklig för stunden genom att bara ta en liten promenad och sätta sig och fika och prata? VAD hände med dom delarna? för mig handlar mitt jobb om att hjälpa andra, och få dom att må bra, inte att torka bajs.
nu menar inte jag att jag kommer jobba inom äldreomsorgen föralltid, men jag hoppas ni förstår min poäng.

så ni som aldrig jobbat inom äldreomsorgen, säg ingenting om det förrän ni testat på det själva. det är lite mer än bara bajs.

olympus e-420 till salu.

någon som är intresserad utav att köpa min systemkamera? olympus e-420, med två stycken objektiv. 14-42mm och 40-150mm. det sistnämnda är knappt använt. två stycken minneskort medföljer, 4gb och 2gb (värde ca 500kr). hör av dig till mig isåfall, [email protected].

pris: 3700kr.



bild lånad från blocket


flickr

jag har skapat ett konto på flickr.com, http://www.flickr.com/photos/54170887@N05/. japp, precis. nu ska jag krypa under täcket och sova. för mycket tankar som snurrar i min skalle just nu. godnatt.

_

Okej folks. För ett år sen tog jag det stora steget och kapade halva mitt hår, till en axellång page. Det tog sin lilla tid att ta det beslutet kan jag lova, men jag gjorde det och ångrade det inte. Sisådär ett år senare har jag ungefär lika långt hår igen som jag hade innan jag kapade det eftersom mitt hår växer som ogräs. Så nu står jag inför samma jävla fråga igen. Kapa eller låta det vara? Axellångt eller hellångt? WHAT TO DO? Denna beslutsångest alltså, den ger sig aldrig.

23sept.

jag hittade massa gamla bilder på ett usb häromdagen. huuuur kul?! har dock ingenaning hur många år sen det var dom här bilderna togs. sara är söt som socker iallafall! (och är fortfarande hihi)

the four of us



Jag har världens finaste vänner.

22sept20:54





Det kommer snart en riktig bildbomb, eller två, från senaste resan... jag gillar det här med bildbomber tror jag. bilderna ligger och väntar på lite redigering, strax klara. tjing!

jaaaarå

Jag vill ha vinter nu. Skidåkning och gnisstrande snö. Fjällen och afterski. Trötta ben och rödblommiga kinder. Varm oboy och mackor. Bastu och god mat.
Jag tror det var första gången i hela mitt liv som jag inte var i fjällen förra vintern. Det känns kan jag säga. Jag vill dit nu. Helst nyss.

kos, part 1


grekland



vi är hemma från kos. jag älskar grekland. jag älskar kulturen. atmosfären. människorna. maten. allt.


sju dagar. sju nätter. sju dygn med tre människor som gör mig lycklig ända in i själen. vi har skrattat tills tårarna sprutat. vi har festat tills klockan blivit morgon. vi har cyklat. vi har ramlat. vi har varit så trötta att vi inte vetat vad vi heter. vi har dansat på barer. vi har ätit tsatsiki. vi har nakenbadat och sprungit längs stranden i soluppgången (en av de lyckligaste ögonblicken i mitt liv). vi har sovit på stranden. vi har solat topless. vi har åkt båt till tre greksika öar. vi har hoppat från båten. vi har trott att vi ska dö mitt ute på havet när det var meterhöga vågor. vi har efterfestat till klockan nio på morgonen. vi har sovit i snitt tre timmar per natt. vi har lyssnat sönder single ladies. vi har träffat nya människor. vi har skedat. vi har legat vid strandkanten och låtit vågorna skölja över oss. vi har haft sönder tre kameror. vi har fått blåmärken och skrubbsår. vi har skrattat mer än vi pratat. vi har gjort precis det vi känt för och vi har älskar varenda sekund. tack mina hjärtan för att ni är mina, jag älskar er.

grekland nästa

har sprungit runt som en yr höna sen jag kom hem från jobbet, och nu äntligen tror jag att jag har fått ner allt jag behöver för en vecka i grekland. en vecka i ett underbart land med mina bästa vänner.
nu drar jag till julia, käkar kvällsmacka och sover lite, sen väntar ett antal timmars resande och tillslut ett härligt kos. hörs sverige!


en blandning av alla underbara sommarkvällar, part 2

BOULONGERN OCH UTGÅNG


ÖVERNATTNING PÅ KVARNUDDEN

_

jag sitter och käkar plommon som jag nyss plockade från trädet utanför mitt fönster och fixar musik till grekland. fick nyss ett lyckorus. ni vet sånt här rus så det bara spritter i hela kroppen och man inte kan sitta still. julia frågade varför. jag kan inte ens svara. jag antar att det är för att allt är så jävla härligt just nu.

sverige-ungern

Sverige-Ungern på Råsunda, 2-0. Bra liksom! Jäkligt kul med fotboll. Ska definitivt gå på en sånhär match igen.

+-

miami sunset by me


+ jag sitter på ett flyg till Grekland med mina bästa vänner bredvid mig om exakt en vecka. jag åker till huvudstaden på fredag och kollar på sverige-ungern. jag skrev ner alla mina drömmar på ett papper idag, det blev inte en centimeter över. jag tror på mig själv. jag kunde äta idag igen. jag är inte kär. jag är tusen gånger starkare idag än vad jag var för ett år sedan. jag har en söt hund som jag kan gosa med. jag har vänner som tror på mig, och som jag tror på tillbaka. jag är fri som en fågel. jag har världens bästa familj och släkt. människor som inspirerar.

- jag har halsfluss och käkar pencillin. jag känner mig ensam efter två dagar isolerad. jag har ingen mobil. kärlek som är blind. att man ibland sårar utan att aldrig haft avsikten att göra det. jag tänker för mycket. det är sjukt tråkigt och omysigt att kolla på film själv.

RSS 2.0